02 mars 2012

Konsten att göra en riktigt förbannad!

Detta får mig så förbannad så jag vill börja gråta. En 12-årig flicka har blivit våldtagen och nu "skärps" straffet till fem år, FEM ÅR!!!!!! För fan Sverige, vet ni hur fort fem år går???

Jag blir illamående och vill gå och kräkas. Jag blir mörkrädd och vill gå och kräkas. 


Jag var tvungen att kolla upp lite angående straff för våldtäkt mot barn ( Brottsbalk - Kap 6) och ser till min förskräckelse att MAXstraff är sex år, sex ynka år!

Usch, jag blir så uppriktigt ledsen av dessa fåniga, fjantiga skitstraff! För grov stöld är straffen min sex månader och MAX sex år. Hur kan maxstraff vara lika för så olika handlingar?? Jag förstår det inte, jag förstår verkligen inte.

Fem - sex år är inte ett straff för en sådan fruktansvärd handling som våldtäkt ( mot barn!!!!), det är en tillsägelse om att gå upp på rummet och tänka över vad man gjort för dumt! 

Jag tycker man ska passa sig för att gå och vara rädd hela tiden, skydda sina barn "för mycket". Man kan inte låta hemskheter styra. Men...

... förstår ni mitt illamående och min slags rädsla när jag läser detta? För helt allvarligt, jag tycker det visar lite på att här i Sverige, där vi är så stolta över vårt fria land, går inte vem som helst fri - inte våra offer! Det är inte riktigt förbjudet att göra hemska saker, du får en banning, sen kan du leva vidare. För vi får aldrig veta vem som gjort vad.  ( "Man ska alltid ge folk en andra chans"...Men jag vet i tusan, det beror ju i allra högsta grad på situationen som var när första chansen gavs?)

"Big brother sees you" - om du är laglydig.

Update; Om ni läser kommentarerna så ser ni att jag blivit rättad. Lägsta straff är fyra år (?!!) och max är 10 (?!!). Men det finns flera fall där straffen sänks och det är helt galet fel! Oavsett vilken anledning det finns till lägre straff, kan jag inte komma på ett enda skäl till det.

7 kommentarer:

 1. https://lagen.nu/1962:700

  läs stycke 3 i samma § lägst 4, max 10 år +behandling på kåken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad bra, måste läst lite slarvigt igår! Jag blev riktigt förvånad, måste jag säga, att det var så lågt.

   Jag kollade lite snabbt igår och måste säga att många ändå får relativt låga straff, och ibland sänks även straffen - vilket jag tycker är väldigt konstigt.

   Radera
 2. var det någon speciell dom du läste?

  6kap 4§ första stycket tar bara sikte på samlag, en 15åring kan alltså bli dömd till våldtäkt för att ha legat med en 14åring. Står inget om våld heller, så frivilliga samlag utesluts icke. Tror det är därför dom inte brassar på med så långa straff där.

  Men som sagt det är ganska låga straff oavsett. Svårt dilemma, tror rättspsyk är bättre många gånger, då finns det ingen tidsbegränsning på straffen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har länkat till en artikel i Aftonbladet.

   Ja svårt dilemman ja, det är ju från fall till fall. Den artikeln jag har länkat till vore ju psykologisk vård absolut ett bättre alternativ, med tanke på att han varit straffad innan.

   Radera
 3. Åh jag blir också så arg på det här! Även om maxsrraffet nu må vara tio år som anonym nämnde, så får man ju ofta känslan av att det är rätt få domar som verkligen leder så långt :/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag reagerade först på det artikeln handlar om, sen var jag tvungen att kolla runt och MÅNGA sänktes från kanske fem till fyra år (det finns givetvis de som får maxstraff också - jag hittade ingen med snabb överblick), bara där ser man ju att det inte ens från början varit ett tillräkligt straff. Mycket hemskt!

   Radera
 4. Ja alldeles galet är det då man sätter olika domar i perspektiv till varandra :( Kul om hon när hon är 17 får syn på samma man på gatan :( Usch!!

  SvaraRadera