22 januari 2012

5. Vad är kärlek?

Jag har suttit i två dagar för att försöka få ihop något vettigt, smart och intressant att svara på när det gäller den frågan. Men jag kommer inte riktigt på hur och vad jag ska säga... Vad är kärlek? Det är en känsla och en definitionsfråga! Det är från person till person och från situation till situation. Man kan känna kärlek för en vän, ett barn, en partner osv...

Så helt enkelt är det en känsla ju. En känsla som är väldigt individuell. Och trots att den är så individuell som den är, så vet ju i stort sett alla vad den innebär.


Jag tror de flesta förstår mig när jag skriver att Nea är min största kärlek på jorden- då behöver inte ens den som förstår mig ha barn själv. Den har ju (förhoppningsvis) någon som är sin egna kärlek på jorden...


Jag skulle verkligen bli GLAD om ni kunde tänka er att kommentera i detta inlägg om vad NI tycker kärlek är? Kan man vara kär i vem/vad som helst? Hur definierar DU kärlek?

1 kommentar:

  1. Kärlek är ju väldigt svårt att sätta ord på egentligen. Det är ju som en lyckokänsla som bara dyker upp spontant. Jag tror man kan känna kärlek för det mesta levande, även om den man känner för sitt barn brukar överskugga andra kärlekar, om man väljer att skaffa några barn förstås. Vissa påstår ju att man kan vara kär i olika föremål också, men jag har lite svårt att tro att det verkligen är samma känsla.

    SvaraRadera