15 mars 2011

Tortillarulle

I lördags lagade vi sååå god och såå enkel mat. Tortillarulle med kycklingevja. Lite roligare alternativ än den, annars så vanliga tacosen.






Jag inser att röran ser föga smickrande ut!



Totalt blev det sju rullar, små bröd.




Man kan ju ha vilken röra/evja som helst, vi valde kyckling och den gjordes så här:
2 pers:
2 kycklingfiléer 
En halv gullök
En halv rödlök
Cremefraiche (nästan en hel, liten, burk)
Vispgrädde ca 1- 2 dl(?) (smalare alternativ fungerar icke i detta hem!)
Lite vitlök
Sambal oelek
Svamp
Zuchini
Salt, peppar, chilipulver

- Sätt ugnen på 200 grader
- Stek strimlad kyckling i smör, olja och kryddor. Ta upp ur stekpannan. Smält ytterligare smör, i med lök, som ska "smältas" på ganska svag värme (tills den är genomskinlig).
I med zuchini och svamp. Högre värme för att vätskan, från svampen ska försvinna.
I med cremefraiche, grädde, kyckling och sambal. Puttra ihop tills det är krämigt, smaka av, ev krydda mer ( ni vet ju hur ni vill att det ska smaka).
- Rulla in lagom mycket av röran, i tortillabröd.  Lägg i ugnsform, på med ost, vi hade gratängost och parmesan (kan man ha till typ allt!). In med det i ugnen till ost och bröd fått färg.
Avnjutes bäst med en mumsig sallad och öl (om man inte ammar).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar