03 mars 2011

Att vara mormor

... Är nog inte alltid så lätt. Mormor Käppen har lite svårt att vända blöjan på rätt håll när hon ska sätta på blöjan. Hon tar gärna den mjuka sidan ut, hon kanske tänker att lilla rumpan ska få de roliga figurerna, som pryder blöjan, till sällskap?
Sen letar hon efter "flärpen"- som man spänner fast blöjan med. Fast hon redan fått tag i den.

Min egna mormor, skulle byta blöja på min lilla kusin när hon var mindre. Ni vet såna blöjor som är som trosor? Up&go, typ. När hon skulle ta av blöjan förstod hon inte riktigt att man kunde dra i sömmen i sidan. Utan klädde av blöjan, som just ett par trosor. Stella, förståndig som hon är, sa inget, utan lät mormor hållas. Men hon tittade på henne lite skeptiskt.

Men det är inte alltid så lätt att vara mamma heller. Igår var det blöt i sängen efter vår lilla förmiddags nap. Tur att vi hade somnat på pappas sida av sängen...

3 kommentarer:

 1. Vad söt du är, tack så mycket!

  Jag tränar på wellness, eller gamla SATS som jag brukar säga. Tror det är 4 ggn de byter namn nu, håller inte koll!

  Jag brukar amma innan jag åker och sen så klarar hon sig tills jag kommer hem.
  Se till att ha pumpat eller ammat innan du tränar, första gången jag tränade hade jag utpumpat i kylen så jag tänkte att "det finns mat". Det var ju bara det att jag tänkte inte på mig själv och att brösten blev tunga bomber som inte alls var så härliga att skumpa runt tillsammans med, så det är ett tips!

  Lova brukar klara sig mellan 3-4 timmar nu, men det är ju så olika det där.

  Kul att du ska börja dansa igen! Är så skönt att kunna röra på sig normalt igen efter de där sista veckorna av graviditeten då man (iallafall jag) kände sig något orubblig i stil med strandad val, hihi!

  Oj, vad långt detta blev...
  Önskar dig en fin dag!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Trots att jag inte är mormor, utan farmor, så gjorde jag precis likadant som din mormor med Up&go-blöjor. Det värsta var att det var gjort stort A i blöjan.... du kan ju själv föreställa dig hur barnbarnet såg ut längs med benen *s*..... men nu har jag hunnit praktisera det lite mer, så nu vet jag hur de funkar =))
  Jag tror att mormor Käppen klarar av att byta på Lillfis hur bra som helst =)
  puss

  SvaraRadera
 3. Hahah vilket roligt inlägg... Men mormorar är allt bra (farmorar med för den delen). Dom byter alltid blöjan och matar med ett stort leende. Men Noels farmor vågar inte spänna åt blöjan så hårt i magen av någon anledning (är för snäll för att påpeka), så varje gång farmor har bytt blöjan sitter den så löst så den skulle trilla ner till knäväcken om man skulle ställa honom upp, och hon är fortfarande lyckligt ovetandes:P Är ni friska nu förresten?? Jag måste få se dig o lillfis snart!! Hoppas allt är bra!

  SvaraRadera