31 mars 2011

Elaka barn

När folk hälsar på Nea fråga de flesta " Är hon snäll?". Jag brukar svara att hon för det mesta är rätt taskig. Givetvis förstår jag vad de menar, men hur skulle ett spädbarn kunna vara elakt?

Likadant när Nea log, vilket hon gjorde tidigt, väldigt tidigt. Då var det gaser i magen... Men när hon skrek? Då kunde hon vara arg och ledsen?! Tror folk på fullaste allvar att bebisar kommer ut och endast kan känna ilska och sorg?

Det är möjligt att de inte har en aning om varför de ler, men om de är glada ( jo, bebisar kan såklart känna glädje) så ler de. Man, om man är förälder iallafall, lär sig se skillnad på miner. Om man är hemma med barn, umgås med sitt barn dygnet runt, så lär man känna varandra tidigt.

Jag tycker det är så tråkigt med neggisar som inte kan glädjas åt framsteg och andra människors lycka. Så tråkigt att man hämmar sig själv och barns utveckling.

Håll negativa kommentarer för er själva och inse att även om man bara är 50 cm lång, så är man likväl människa. Och inte vilken människa som helst, utan en människa som föds till världen med alla förutsättningar.

Vill man ha ett lyckligt barn, låt det då vara det!






3 kommentarer:

  1. Så bra och väldigt sant det du skriver!

    Likaså "hur går amningen" vet jag var en sån kommentar som nästan vem som kunde ploppa ur sig. En ganska privat sak för många, men som nästintill främlingar kunde fråga!
    Ibland blir man inte klok!

    Fina bilder på lilla Nea!
    Många kramar!

    SvaraRadera
  2. Håller med dig Josefine!! Och framför ska barn få vara barn, läääääänge :) Kram på dig
    /Carina

    SvaraRadera
  3. Härliga bilder på en go o gla liten sötlök ♥

    SvaraRadera