10 maj 2012

Snabba firren!

Gör ni så som vi ibland, att ni glömmer det där med att planera mat?? Jag tycker det är riktigt trist när man står där och öppnar kyl/frys 10 000 gånger och inte vet vad man ska göra. Och som nu, när jag är aptrött och tankarna snurrar mer än någonsin, då blir det extra svårt,det där med att vara oplanerad.

MEN då har jag ett tips, en snabbis på den här varianten! Lax - vi har alltid det i frysen ( nja oftast), det går så fort att tina i en ho med kallt vatten.

Sätt ugnen på 200 grader
Lax i form
Krydda ( jag använder nästan alltid peppar, örtsalt och lite chilikrydda)
På med färsk bladspenat (och andra grönsaker om du vill, testa dig fram)
Hyvla smör ( SMÖR!! ALDRIG margarin), ganska tunt, över laxen
Klyfta lime/citron och ta saften från några klyftor över alltihop. Lägg alla klyftor ( oavsett om det är kvar saft eller inte) i formen.




Vi hade potatis, kokta morötter och g o d sås till.



Oftast gör vi romsås( - gräddfil, creme fraiche eller turkisk yoghurt och stenbitsrom + lite peppar), men idag testade vi nytt. Kall sås... Med dijonsenap ( då krävs oftast en gnutta socker), dill och fint hackad rödlök! Nom nom nom sa vi!


Nea tyckte det var så gott så hon friserade sig med det!

2 kommentarer:

  1. Jasså ni kör med en god sås, här hemma brukar vi ha äcklig ;-)
    Hade velat se Nea frisera sig haha

    SvaraRadera
  2. Nej nej G O D! Den är alltså godare än god. Hallå...! Haha ja det hade du säkert tyckt var roligt!

    SvaraRadera