23 juni 2011

I ärlighetens namn.

Nu ska jag göra något många mammor aktar sig för. Jag ska vara helt ärlig.

Just nu är Nea inne i någon lite "fas" och vägrar somna. Hon äter inte jättemycket, gnäller och bökar lite extra. Det är skittufft! Igår skrik hon massa, innan Niclas kom hem (och mormor Käppen som kom över på middag). Jag var helt slut. Jag fattar inte hur hon orkar.

Igår var jag lite ledsen över det. Så vill väl ingen ha det, varken jag eller Nea. Vi vill ju ha det sådär bra som det brukar vara. Utvilade och glada. Sen blev jag lite frustrerad. "Somna då"... Jag kan liksom inte förstå att denna lilla tjej orkar hålla sig vaken såpass mycket, men det gör hon ju...tydligen.

Ibland tänker man: "Ska det vara såhär?" - Ja, till och från. Inser jag. Och det blir liksom lite enklare då. Det blir en utmaning för mig. 
Jag vill inte vara ledsen eller frustrerad varje gång det blir såhär, det fungerar ju inte. Jag måste ju se det som en utmaning!

Det är min och Niclas utmaning att ändå få Nea att må bäst. Så som hon förtjänar. Så att hon, efter denna period, kan fortsätta att vara världens gladaste unge! (Jag får faktiskt höra det av många, att hon är en ovanligt glad unge!- Det stärker mammasjälvförtroendet lite extra!)


Om vi nu blir trötta, kan man ju tänka en extra gång på vad hon då är. Supertrött.

Nu sover hon, och jag längtar efter henne!

7 kommentarer:

 1. Du,eeehhh... ta det lugnt och ha kul i 12 år till...sen kan vi snacka om sömnlöshet. En tand eller 28 är inget att bekymra sig för. Kärlek!

  SvaraRadera
 2. Nu var det ju hennes sömnlöshet som jag bekymrade mig om, inte min egna... Små barn "små" bekymmer, stora barn stora bekymmer. ( Du om någon borde ju veta:) ) Kärlek tillbaka!

  SvaraRadera
 3. Hejhej! Lyckades klicka in på din trevliga blogg :) Du skriver att du dansar, är lite nyfiken på var? Och för vem .. :)

  SvaraRadera
 4. Med "för vem?" menar jag ju såklart danslärare.. Lät lite dumt så här i efterhand .. haha!

  SvaraRadera
 5. Hej Sofie!
  Jag dansar på Spider för Susanne Will Lindbladh (hon är underbar btw). Vill du börja drar det igång igen i höst, vet inte exakt datum, men det finns nog på hemsidan:)

  SvaraRadera
 6. Jaha :) Trodde dom bara hade "barndans", men va skoj! Jodå hittade hemsidan, men vilken stil är det. Hittade inte det. Tack för det snabba svaret :)

  SvaraRadera
 7. Nej, det finns för vuxna med ( annars har jag hamnat fel;) ) Jag dansar jazzdans.

  SvaraRadera